Monday, February 25, 2013

Žebírko * Ribs


  Lorik zkoumal artefakty, které našel v Černém lese. Našel jich při obhlídkách lesa tolik, že by to vydalo na slušnou sbírku. Díky nim se toho dost naučil o minulosti lesa i o magii. Většinou šlo o střepy prastarých nádob, úlomky dávných zbraní, někdy našel i zbytky kostí a jednou našel celou skřetí kostru. Tu se mu povedlo znovu oživit a tvorovy dal jméno Žebírko. Tím skončil jeho osamělý život na hradě.

  Žebírko byl věrný služebník a Lorik si ho oblíbil. Žebírko byl maličký, ale měl dlouhé ruce, kterými dosáhl i na vysoké police. To se hodilo při utírání prachu. Žebírkovou nejoblíbenější činností bylo sbírání pavouků. Tím dokázal strávit spoustu času, když měl volno. Honil pavouky po hradě s koštětem, a pak je pouštěl na pečlivě vybraných místech, aby tam udělali pavučiny. Nejvíc miloval pavučiny křižáků, někdy u nich stál hodiny a pozoroval je jako obrazy v galerii. Když se do pavučiny chytil nějaký hmyz, byl žebírko nejspokojenější, ale šlo to na něm jen těžko poznat, protože kostra se nemůže umívat.

*

  Loric has been examinig all artefacts he found in the Dark forest. He had an impressive collection of them. He learnt a lot about the history of the Dark forest and about ancient magic too. He found mostly shards of old containers, bits of ancient weapons, sometimes he found bits of bones and once he found a whole goblin skeleton. He revived the creature and named it Ribs. With Ribs ended the lonlyness at the castle.

  Ribs was Loric's loyal servant and Loric loved him. Ribs was small, but he had long hands which helped him to reach even the highest shelves. It was useful for dusting them. But Ribs loved to chase spiders with a broom around the castle. He was doing it whenever he had no duty. When Ribs caught a spider he let it go in a specific place that was perfect for a cobweb. He loved to observe the webs for hours and waited for insects to get caught in it. That was for Ribs the best moment and he was very satisfied, he would even smile if he could.

No comments:

Post a Comment