Sunday, February 10, 2013

Dva kamarádi * Two friends


   Na vysoké, klátící se věži žili dva kamarádi - čarodějové. Jeden byl vysoký a hubený a jmenoval se Ludvík, měl rozcuchané tmavé vlasy kolem hladké, lesklé plešky, dlouhý špičatý nos a dlouhou bradku. Byl i o malinko starší než trpaslík Šimon. Ano, Šimon byl první trpasličí čaroděj na světě. Nikdy nemáchal válečnou sekerou, kterou dostal od svého otce k osmnáctinám. Šimon byl zrzek a měl i zrzavý plnovous. Mezi zuby měl vpředu uprostřed malou škvírku, která způsobovala, že maličko šišlal.

   Oba byli velmi zbrklí a většinu věcí se jim podařilo pokazit. Někomu by se dokonce mohlo zdát, že vůbec čaroději nebyli a jenom se tak oblékali. Ale Ludvík absolvoval Akademii kouzelnických umění v oboru alchymie a Šimon byl úspěšný v oboru pyromancie (nauka o ohnivých kouzlech) a vynalézání.


*

   In a tall, leaning tower there lived two friends - wizards. The one known as Luis was tall and thin. He had dark unruly hair, like a crown around his bald head. Luis had a long nose and a long beard. He was a bit older than his dwarven friend Simon. Yes, Simon was the first in the world dwarven wizard. He never swung his war axe which he got from his father to his eighteenth birthday. Simon had a ginger beard. He had a small gap between his front teeth which made him lisp a bit.

   Both were hot-headed so they failed many times. One would say they were not wizards at all, but Luis graduated in alchemy at The Academy of Wizard Arts and Simon graduated in pyromancy (fire spells) and inventing.