Sunday, March 3, 2013

Zahrádka * Back garden


  Ludvíkovou chloubou i koníčkem byla zahrádka. Nejdříve to bylo místo, kam vylíval svoje nepovedené elixíry. Po čase si všiml, že se rostliny mění. Nejdříve začaly bujně růst, pak houfně kvést. Postupně některé květiny měnily svoji podobu a dokonce se některé naučily chodit. Ludvíkovým miláčkem byla paví květina, kterou pravidelně přihnojoval nepovedeným elixírem létání. Elixír na ní měl přímo zázračné účinky a nejspíš by i vyhrála na výstavě pávů první cenu.

  Šimon ze zahrádky tak nadšený nebyl. Chodil sem jenom proto, aby Ludvíkovi pomáhal. Ale už po pár minutách na něj reagovaly rostliny až nepřiměřeně zlomyslně. Tahaly ho za vousy, píchaly ho trny do zadku a občas se některé povedlo mu strhnout čepici. Rozzlobený Šimon se pak kvapem vrátil do svojí pracovny, kde se ukliňoval šálkem dobrého čaje.

*

  Luis was extremely proud of his garden. He loved that place, but it started as a dump for his failed elixirs. After some time he noticed the changes. First the plants started to grow wildly, then they all started to bloom. Some plants changed completely and some started to walk. Luis' pride was his peacock flower which he watered with bad flight potion. The potion worked miraculously on that plant. It could posibly win the first prize in a peacock show.

  Simon didn't like the garden at all. He was going there only to  help Luis. It took just a few minutes before the plants started to react hostile to Simon. They were extremely mischievous and some pulled his beard, some pinched his backside with thorns and some managed to pull off his hat. Angry Simon usualy rushed to his room and relaxed with a cup of delicious hot tea.

No comments:

Post a Comment