Tuesday, March 5, 2013

Vynálezce * Inventor


  Šimon se naučil vynalézání od mistra Orena. Šimonovi se dařilo úspěšně vymýšlet různé hračky a užitečná udělátka; mnohem lépe než mu šla pyromancie. Její použití pokaždé končilo menším, či větším požárem. Většinu dne byste Šimona našli pracovat v jeho dílničce. Tam vytvořil spoustu, jak je sám nazýval, důmyslných mechanismů.

  Jeho největším úspěchem byla parní dýmka, kterou si obvykle dopřál večer. Kouření takové dýmky mu neničilo plíce a navíc tím neotravoval Ludvíka, který byl na kouř alergický, protože mu připomínal nehodu způsobenou Šimonem. Tehdy shořeli tři patra Klátivé věže. Šimon také vkládal velké naděje do posledního vynálezu - mechanické včely.

  Šimon totiž miloval med. Ale všechny včely v jejich zahradě snědla divoká vegetace, a tak doufal, že jeho nový vynález odolá a on bude zase moct brzy mlsat. Jenže parou poháněná včela sice odolávala, ale med z jejích pláství spíš připomínal lepidlo; i chutí. Přesto věřil, že je už jen malý kousek od triumfu.

*

  Master Oren taught Simon how to invent. Simon was very successful in that field, much more than in pyromancy. Every single use of pyromancy ended in a major fire. Simon spent every day in his workroom where he invented many ingenious gadgets as he called them.

  His best invention was a steam pipe he used to smoke every evening. Smoking this pipe didn't harm his lungs and it didn't bother Luis who was alergic to smoke after an incident. Back then Simon managed to burn three floors of the Leaning tower. Simon was realy looking forward to finish his latest invention - the mechanical bee.

  Simon loved honey. But the plants in the garden managed to eat all bees. He was hoping that his new invetion could survive the hostilities and he could eat sweets again. His steam powered bee was able tu survive in the garden, but the honey looked and tasted like glue. Nevertheless he believed there was just a small step to sucess.

No comments:

Post a Comment