Thursday, March 7, 2013

Borek * Woody






  Brzy zjara, sotva začal tát sníh, se ozvalo zabušení na dveře Klátivé věže. Ludvíka a Šimona čekalo obrovské překvapení; přišel je navštívit Borek. Borek byl také čaroděj a jejich dobrý kamarád. Většinu roku se toulal přírodou, kde studoval spící obry. Byl to pořádný kus chlapa, který měl bez mála dva metry. Jeho obličeji dominoval velký nos a štětinatý knír. Ačkoliv trávil hodně času venku, měla jeho pleť narůžovělou barvu. Působil velmi dobrosrdečně.

  "Kamarádi," zvolal Borek hlasem operního pěvce, "tak rád vás zase vidím!"
 Popadl oba čaroděje do silných paží a objal je, až z nich skoro vymačkal všechen vzduch. Ludvík ho pozval dál a pohostili ho. Dlouho si jen tak povídali, co je v okolí nového a jaké patálie jim kouzlení přineslo. Borek zase začal vyprávět o obrech a kolik jich letos přes zimu našel.

  "V zimě se totiž hledají nejlíp," popisoval svou metodu Borek. "Když napadne sníh, všechno zakryje. Ale jak spící obři dejchaj, tak jim jde z nosu, nebo z huby pára. No a to je pak snadný je najít, protože je vidíte už z dálky. Takhle jsem zrovinka našel jednoho fakt velkýho před pár týdny u Černýho lesa..."
 Najednou se Borek zarazil a přestal vyprávět. Šimon s Ludvíkem si uvědomili, že celou dobu bylo v Borkově chování něco v nepořádku, jako by se bál. Jenže Borek se nikdy, ničeho nebál. Nervózně se na sebe chvíli dívali, než Šimon navrhl, že by si mohli jít dát dýmku.

*

  Just when the snow started to melt a strong banging on the door suddenly sounded in the Leaning tower. Luis and Simon were surprised to find Woody at the door. He was their friend and a wizard as well. During the year he had been studying the sleeping giants. Borek was a strong man who was almost two meters high (6,5 feet). He had a big pink nose and a huge moustache. Although he spent most of the time outside his skin was always pinkish. He seemed to be very kind.

  "Friends," he shouted with a voice of a opera singer, "it's so nice to see YOU!"
 He grabbed both wizards into his strong hug and squeezed them. Luis invited him inside and they had a nice lunch together. They just talked for a long time about news or wizardcraft. Woody started to talk about giants again and about how many he found this winter.

  "You know, it's the best time to look for giants," he started to describe his method. "When the snow covers everything you can see them breathing. The steam is rising from their noses or mouths and it can be spotted from far. Well that's how I found a realy big one just a few weeks ago by the Dark forest..."
 Suddenly Woody stopped to speak. Simon and Luis just realised he had been weird all the time, like frightened or something. But Woody had never been frightened. All three just looked tense at each other. Then Simon suggested to smoke a pipe.

No comments:

Post a Comment